BlackJack är väl ändå ett av favorit kortspelen? 

Visst saknar man den där höga musiken från klubben som alla dansar och sjunger till medan du står med en drink i handen vid den där perfekta gröna duken. Du har spelat en stund och har haft en helt okej kväll vid bordet. Du har nu spader ess som första kort och suktar efter det där klädda kortet. Kom igen nu, yes! – BlackJack. 

BlackJack är ett populärt och socialt kortspel som ingår i amerikanska hasardspel. Spelet är inte som andra kortspel där du spelar och tävlar mot alla runt bordet. Utan alla enskilda spelarna vid bordet spelar mot BlackJack- dealern, så kallat huset. Det går ut på att summan av dina kort ska slå dealerns kort och den som är närmast 21 utan att gå över (kallas för att bli “tjock”) vinner. 21 är den bästa summan du kan få och får du ett ess och ett klätt kort, kallas det för BlackJack, då får du vinstutdelning direkt!

BlackJack närsomhelst och varsomhelst

BlackJack är inte endast populärt på restauranger och krogar utan är enormt populärt i onlinespel. Här finns det oändligt med spelutbud och du behöver inte ens duscha eller kamma dig innan du deltar. Det finns till och med Live BlackJack online där du möter professionella dealers live över hela världen för en personlig och härlig känsla. 

Vissa spelar BlackJack för att de tycker att det är ett roligt spel men många lägger också stor vikt i att bli bättre och få större vinstutdelning. Då är BlackJack online det bästa stället att bli bättre på i kortspelet. Här behöver du inte tänka på alla distraktionsmoment runt bordet till exempel den där trevliga men lite för pratglada herren som vill veta allt om allas liv. Då BlackJack är ett strategiskt spel, som i grunden handlar mycket mer om skicklighet än om tur kan det vara skönt att spela i lugn och ro. Och att få öva sig till det riktiga BlackJack bordet på klubben. 

Strategiskt spelande

Det finns många olika kortkombinationer och därför krävs det lite träning för att du ska kunna spela strategiskt och inte endast på magkänsla. Det förstås om målet är att öka dina chanser att vinna. Det du behöver ta ställning till under spelet är om du ska stanna på de kort du har, om du ska ta ett till kort eller om du ska dubbla din insats. Det sista du kan välja att göra med dina kort är att när du får ett par av någonting kan du välja att splitta dessa två kort. Då spelar du nu med två händer, alltså ett par i sjuor har splittrats från 14 till två sjuor.  

Det du behöver träna på är kortkombinationer så du kan strategiskt tänka ut hur bra din hand respektive dealerns hand är. Det här är ett matematiskt spel och vissa webbsidor hjälper till med färdiga strategier i olika kombinationer. Något som kan vara bra att ha i åtanke är att BlackJack kan ha olika regler beroende på vart du spelar. Värt att tänka på är hur många kortlekar dealern spelar med. Ju fler kortlekar desto större fördel till dealern. Det kan kännas som det är mycket att tänka på i början men med tiden kommer du bli mer skicklig. Övning ger färdighet. 

About the author