Bild på poker

Do’s och dont’s när du spelar poker

När det kommer till poker, ett av världens mest populära kortspel, finns det vissa regler du bör anpassa dig efter. Oavsett om du spelar på ett landbaserat casino eller tar ett parti hemma från soffan via en sajt som erbjuder poker på nätet, finns det både riktiga regler och oskrivna regler att följa. I det stora hela handlar det helt enkelt om sunt förnuft. Här har vi sammanfattat några saker du bör och inte bör göra när du spelar poker.

1. Var uppmärksam

Var uppmärksam

Var 100 % närvarande vid bordet när du väljer att gå med i en match. På så sätt visar du dina medspelare respekt och kommer dessutom inte missa viktig information som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Du snabbar också upp spelet då ingen uppskattar att sitta och vänta i en evighet på en spelares nästa drag eller vill behöva förklara vad dealern just sagt eller lagt.

2. Visa respekt

Som tillägg till föregående punkt bör du alltid visa respekt till både andra spelare men även till dealern. De kontrollerar inte resultatet av handen, och det är därmed orimligt att ta ut din frustration på dem om din motståndare vinner en stor pott.

3. Läs på om strategier

Att läsa på och studera olika strategier kan förbättra ditt pokerspel avsevärt. Läs på, gör anteckningar och försök sedan implementera dem i ditt spel för att få stenkoll på hur du kan använda dig utav de knep som finns.

4. Låt inte dina känslor ta över

Låt inte dina känslor ta över

Om du spelar om pengar är det självklart att känslor kommer vara inblandande men i poker är det extremt viktigt att hålla huvudet kallt. Se främst till att du har koll på hur mycket pengar du har råd att satsa och eventuellt förlora. Tänk också på att inte vara en dålig förlorare, det förstör bara stämningen för alla vid bordet.

Spela inte fler händer än du kan hantera

Vi förstår att många drömmer om att bli proffs inom poker och vill kunna tjäna miljoner på sitt spelande, men att komma upp i de nivåerna är inte en snabb process. Det kräver övning och ibland flera års spelande. Många tror att de kan börja vinna stora summor genom att spela poker i MTT:s (multi table turneringar) och därmed vinna på flera bord samtidigt. Men detta innebär också att du kan förlora på flera bord samtidigt. Genom att spela en hand i taget och med små insatser för att förbättra dig själv gradvis, minskar du risken att förlora.

5. Spela inte för spelandets skull

Spela inte för spelandets skull

Det är väl känt att du måste lägga ner minst 10 000 timmar på en hobby för att till slut kunna bemästra den. Men under dessa timmar kommer du såklart ha dåliga dagar och spela dåliga matcher, försök dock alltid lära dig något av varje match.

Spela inte för spelandets skull utan behandla varje match som ett träningsspel. Tänk att i denna matchen ska jag bli bättre på att bluffa, och i nästa ska jag testa på en ny strategi jag nyss lärt mig. Varje hand som delas ut är din chans att förbättra dina färdigheter.

Detta är våra tips för dig som vill bli en bättre spelare när det kommer till poker. Lycka till vid pokerborden, oavsett om de är virtuella eller verkliga!

About the author