Planera spelkvällen

Det finns inget som lockar så många som att spela olika spel tillsammans. Det brukar vara ett härligt sätt att mötas och umgås på. Vilka spel man väljer att spela beror ofta på hur många man är som spelar och hur länge man vill spela. Det finns ett hav av spel att välja mellan och svårighetsgraderna kan också variera en hel del. 

När man spelar spel tillsammans med andra vill man ofta äta och dricka något man tycker är gott till. Det kan vara en god ostbricka, något snacks eller ett glas vin. Att spela spel brukar innebära att man inte vill bli störd eller behöva avbryta spelandet. Om man har vänner som röker så kan de gärna skippa de vanliga cigaretterna och satsa på en engångs vape istället.

Spela utan störningsmoment

Om man har vänner som röker så kan det vara god ide att introducera dem i fördelarna med e-cigaretter innan man börjar spela. Den största fördelen kan ses ur ett hälsoperspektiv men en annan fördel när man umgås med andra är just att det inte stör. Den som röker behöver inte lämna spelet för att gå ut för att röka. 

Det kan också vara bra att planera en spelkväll med vännerna ordentligt så att det inte blir så många andra störningsmoment. Om det är fokus på spelet under kvällen så se till att servera något lättare att äta och inte en trerättersmiddag. Det tar beslag på alldeles för mycket tid av kvällen och fokus kommer inte längre att vara på spelet.

Ordna så att det är bekvämt för alla under spelkvällen, det är viktigt för en lyckad och lång kväll. Det ska finnas ordentligt med sittplatser så att alla får plats och det ska finnas gott om utrymme för både spel och snacks. Förbered gärna med att plocka fram det som ni behöver till de spelen ni ska spela. 

Planera in pauser under kvällens gång. Spelar man länge kan det behövas både en bensträckare och toalettpaus. Har man dessutom gäster som inte vill sitta vid bordet och röka, även om de har en e-cigaretter, så är detta perfekta tillfällen för dem att gå ifrån och röka utan att störa spelet.

Välj rätt spel för kvällen

För att kvällen ska bli lyckad så är det viktigt att man väljer rätt spel. Om man känner sina gäster väl så är det vara bra att välja spel som vet att de brukar uppskatta. Ska man testa nya spel så kan det vara en fördel att välja något spel med lätta regler så att inte hela kvällen går åt till att sätta sig in i de nya reglerna. 

Under kvällens gång kan det vara bra att hålla koll på stämningen. Börjar gästerna se trötta ut, skruva på sig och gäspa kan det vara dags att spela ett nytt spel.

About the author