Populära böcker att läsa för att lära dig bemästra poker

Poker är ett populärt kortspel som under många år har åtnjutits av miljontals människor runt om i världen. I takt med den nätbaserade spelmarknaden har det vuxit ytterligare i popularitet, vilket har sin naturliga grund i att spelandet blivit mer tillgängligt. Dels på grund av att man kan spela hemifrån eller på bussen via mobiltelefonen, men också mängden spelbolag som ständigt tillkommer.

Som kortspel är poker en given klassiker för spelbolagen att erbjuda i sitt sortiment. Vill du läsa mer om spelet, där Texas Hold’em är den största varianten, kan du göra det hos Casinopro som djupdyker i marknaden för att jämföra de olika spelbolagen med varandra.       

Tips på böcker om pokerspelande

Poker tillhör som sagt de mest populära spelen, och under årens lopp har ett antal böcker skrivits om det. Dessa böcker är bra för nybörjare som vill lära sig grunderna i spelet, likaså för de mer erfarna spelarna med ambitioner om att förbättra sina färdigheter och därmed öka sina chanser att vinna.

En av de största böckerna om hur man spelar poker är ”The Theory of Poker” av David Sklansky som är en känd författare på området. Den anses vara en klassiker och den ger en omfattande översikt över spelet, inklusive dess regler, strategier och taktiker. Sklanskys bok är särskilt användbar för spelare som vill förbättra sin förståelse för spelet och utveckla sin egen unika spelstil.

Nästa nämnvärda bok om hur man spelar poker är ”Hold’em Poker för avancerade spelare”, som även den skrivits  av David Sklansky – tillsammans med Mason Malmuth. Den här boken vänder sig till mer erfarna spelare som vill göra sitt spelande mer avancerat. Den täcker avancerade koncept som bluff, semi-bluffning och pottodds, och ger detaljerade råd om hur du använder dessa tekniker för att öka dina chanser att vinna.

”Super/System: A Course in Power Poker” av Doyle Brunson är en annan populär bok om hur man spelar poker. Den anses vara en sorts ”bibel” för pokerspelare, och den ger en mängd information om spelet, inklusive dess historia, regler och strategier. Brunsons bok är särskilt användbar för spelare som vill förbättra sin övergripande förståelse för spelet. Helt enkelt en som ger dig grunderna och språngbrädan till nästa nivå.

Det finns många böcker att lyfta fram. Ytterligare ett alternativ som är värt att lyfta fram för nybörjare är ”The Intelligent Guide to Texas Hold’em Poker” av Sam Braids som ger läsaren en steg-för-steg-guide till spelet. Det beskrivs ofta som en fantastisk resurs för nybörjare som vill lära sig grunderna och börja spela med självförtroende.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare kommer dessa böcker med största sannolikhet att ge dig värdefulla insikter och råd som hjälper dig att bli en bättre pokerspelare.

About the author