BankID

Fördelar och nackdelar med smartphones som spelplattform

Idag är det inte ovanligt att människor använder sin telefon som sin primära spelplattform. Om du föredrar att spela på en dator eller hemkonsol kanske detta verkar märkligt – förlorar du inte en del av upplevelsen med den mindre skärmen och det begränsade kontrollutrymmet?

Visst, det finns nackdelar, det är sant. Men det kan också finnas flera fördelar med mobilspel som du kanske inte har övervägt. Om du gör det kan du få bättre möjligheter att njuta av det på ett sätt som passar dig och din livsstil.

Fördel – Portabilitet

En av de mest uppenbara fördelarna med att använda din telefon som spelplattform är helt enkelt att du kan ta med den överallt. Detta är särskilt relevant nu när hårdvaran börjar bli tillräckligt avancerad för att du också ska kunna spela många moderna konsoltitlar, vilket ger dig ett sätt att uppleva populära spel utan att störa din dagliga rutin.

Detta ger dig naturligtvis också ett sätt att fördriva tiden när du väntar. Om du sitter på en lång tågresa eller bara har lite tid att döda, var du än är, kan du bara ta fram telefonen och fortsätta där du slutade. Om du har hörlurar kan du till och med fördjupa dig i spelets värld och fly från din fysiska plats.

Fördel – Spelvariation

Många människor dras till PC-spel eftersom det ger dem ett otroligt varierat utbud av spel att välja mellan, ofta utan de exklusiva spelen som kan dominera andra konsoler. Mobilspelare kan ha samma fördel. Även om smartphones inte har exakt samma utbud av indie- till högbudgetspel som en PC kan ha, erbjuder de ändå ett brett utbud för spelare.

Vissa av dessa spel är till och med unika för det mobila formatet – spel som bäst utnyttjar formatet eller kanske de upplevelser du hittar genom online casino spel. Det finns också många porteringar av äldre klassiker som inte är tillgängliga på andra konsoler än en PC, vilket kan göra mobilspel till en bekväm språngbräda för att spela dessa titlar för dem som historiskt sett bara har använt hemkonsoler.

Nackdel – Telefonanvändning

Om du är en individ som önskar minska tiden du spenderar på din mobil, kan mobilspel verka som en direkt motsats till detta. Det är ett effektivt sätt att fördriva tiden om det behövs, men det kan resultera i att du tillbringar mer tid framför skärmar än vad som är hälsosamt för dina ögon. Du kan motverka detta genom att begränsa den tid du ägnar åt spel, men om en smartphone är din huvudsakliga spelplattform kan detta påverka hur mycket du uppskattar din hobby.

Nackdel – Den stora diskussionen

När smartphones blir tillräckligt kraftfulla för att hantera storskaliga spel som Control och Assassin’s Creed Mirage, kan en gammal diskussion återuppstå. Är detta det optimala sättet att uppleva dessa spel? Denna diskussion är kanske mest bekant för dig som är filmälskare – att komprimera bildkvaliteten till din mobil för att du ska kunna titta bekvämt kan riskera att kompromissa regissörens vision.

Gäller samma sak för spel? Många skulle argumentera för att grafiken i ett spel inte är den mest kritiska aspekten, men grafiken bidrar fortfarande till visuell klarhet, och det kan vara något som du offrar med en mindre skärm. Detta är särskilt relevant om en del av skärmens utrymme också används för att styra och navigera i spelet.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *