4 avancerade pokerstrategier 

Detta är en annons. +18, stodlinjen.se

Poker är ett gammalt spel som varit med länge och flera pokerstrategier har tagits fram genom tiderna. Vi ska titta på fyra av dessa strategier. Vissa strategier är bättre för borden med lägre insats men när du flyttar upp insatsnivåerna och möter spelare på högre nivå, då måste din strategi vara på en nivå som är mer avancerad. 

Pokerstrategi

Pokerstrategier ger kunskaper om; när du bör satsa, vad innebär exempelvis kåk i poker?, när ska du höja? och när är det lämpligt att lägga sig? Du får även förståelse för olika typer av spelstilar. Alla dessa bitar är viktiga för att nå framgång i spelet. Det finns också olika strategier för olika typer av poker. 

Grundläggande strategi

Det är alltid bra att först lära dig grundläggande strategier såsom när du ska höja, syna, så du får förståelse för hur pott oddsen ser ut. Det är även bra att förstå de olika speltyperna som finns att välja mellan. 

  • Tight: Du spelar endast med mycket bra händer. Om du inte har en bra hand när någon höjer väljer du att  lägga dig.
  • Loose: Motsatsen till tight. Här vill spelaren se floppen och sedan ta sina beslut utifrån detta. 
  • Aggressiv: Spelaren höjer insatsen ofta. Antingen för att spelaren har en bra hand eller för att skrämma de andra spelarna. 
  • Passiv: Spelaren checkar gärna och vill se flopparna utan att behöva göra så stor satsning. 

Avancerade strategier

Det finns en hel del olika avancerade strategier att ta del av som du kan använda när du möter riktigt bra pokerspelare

Bluff

En avancerad strategi är att bluffa och det betyder att du exempelvis låtsas att du har en bra hand, fast du kanske inte alls har det.  När man bluffar görs det oftast när något kort har lagts  på bordet. 

Det är svårt att ge tips på hur du bluffar på ett bra sätt men vissa speltyper har en tendens att passa bättre för bluff än andra. Spelar du exempel tight och de andra spelarna har insett detta, är dina chanser att lyckas med din bluff större eftersom att de förväntar sig att du spelar tight. 

Vill du använda dig av en bluff, ska du tänka på att göra det i rätt läge. Om en motståndare höjer för att ta hem potten och du tror att spelaren bluffar, har du chansen att göra en re-raise och på så sätt vinna. Detta spelsätt blir dock kostsamt om spelaren faktiskt inte bluffar. Men det är en risk du får överväga i sådana fall.

För att lyckas med att bluffa sig till vinst är det viktigt att läsa på och läsa av sina motståndare. Du måste dessutom använda dig av en speltyp där det blir svårt för motståndarna att förstå om du bluffar eller inte. 

GTO

Game Theory Optimal innebär att du spelar poker genom matematiska odds. Här låter du motspelarna stå för misstagen. För att lyckas måste du räkna ut dina chanser inför varje kommande kort. 

Du har exempelvis både chans på stege och färg efter en flopp, är oddsen till din fördel så spelar du. Har du bara en chans kanske oddsen inte är så bra och då väljer du istället att lägga dig. 

Läs motståndares händer

Försök att räkna ut vad motspelarna har för kort på sin hand. Det är inte enkelt att läsa händer, det krävs en del övning. Genom att analysera hur din motståndare spelar kan du få en bra uppfattning om vilka kort de har. 

Tells

Tells är saker eller tecken som kan avslöja spelaren. En spelare kanske beter sig på ett specifikt sätt om hen har en bra hand eller bluffar. Vissa spelare har tells utan att själv veta om dem. Studera dina medspelare. 

About the author