Ring of Fire – Spelregler

Kortspelet Ring of fire är en dryckeslek som kan spelas med nästan hur många deltagare som helst. Det är inte ett spel du ser på ett casino men passar utmärkt för en kväll med vänner.

Regler för Ring of fire

Du behöver en kortlek och ett större glas eller en bägare. Bägaren, kallas dräparen, ställer du på bordet och omger den med kort i en överlappande cirkel. Alla spelare ska ha ett eget glas med dryck och varje spelare ska hälla lite av den drycken i dräparen. Spelet börjar med att yngsta spelaren tar ett kort från cirkeln och gör det som krävs enligt reglerna. Sedan går spelet medsols.

Röda 2 – 6 låter spelaren dela ut lika många klunkar som siffran på kortet till andra spelare. Du kan låta en spelare ta alla klunkar eller dela ut dem till flera. Svarta 2 – 6 gör att spelaren själv måste dricka lika många klunkar som siffran på kortet. 7:or innebär en toapaus, 8:or låter spelaren spara kortet och sedan använda det när det passar genom att sätta tummen på bordskanten. Spelaren som inte ser och gör detta måste dricka tre klunkar.

9:or låter spelaren välja ett tema som resten av spelarna sedan ska säga något om, exempelvis är temat länder och varje spelare ska då nämna ett land. Tvekar man eller repeterar något är det tre straffklunkar som gäller. Om spelaren får en 10 kan ni själva bestämma regeln för detta kort. Knekt är rim och spelaren säger något som de andra ska rimma på. Tre klunkar till den som tvekar eller repeterar. Dam kräver att alla skålar och dricker. Kung gör att spelaren väljer en pose som de andra ska repetera. Ess kräver att alla dricker tills spelaren som fick kortet slutar.

Den som bryter cirkeln kring dräparen måste dricka upp innehållet och förlorar spelet.

Vad innebär Ring of fire?

Det är ett roligt och spännande spel som passar för de flesta. Ett perfekt sätt att spendera en dag eller kväll med vänner.

Översikt över reglerna för Ring of fire:

  • Bägare ställs på bordet och omges med kort i en cirkel.
  • Alla deltagare häller något i bägaren.
  • Yngsta spelaren börjar och tar ett kort från cirkeln och gör det som ska göras.
  • Spelet går sedan medsols.
  • Den som bryter cirkeln kring bägaren måste dricka upp den och förlorar.

Att tänka på när man spelar Ring of fire

Det är viktigt att ha roligt när man spelar Ring of fire.

Så här räknar du poäng i Ring of fire:

Det finns inga poäng i kortspelet Ring of fire, förloraren är den som bryter cirkeln kring bägaren.

För att komma igång med Ring of fire måste du ha en kortlek, ett större glas eller bägare och några att spela med.

About the author