Så fixar du spelkvällen ni sent kommer glömma

Är du också en lirare som älskar att spela spel. Det är inte många kvällar som är bättre än när alla vänner eller familj samlas för att ha en härlig spelkväll tillsammans. Det kan lätt bli vilda och roliga konversationer med mycket skratt och en och annan dålig förlorare. Det är oftast spelkvällarna man minns till och med från när man var barn. För det är just det, spel är en otroligt social aktivitet och alla kan vara med stora som små. Det finns många enkla och roliga kortspel på marknaden. Det härliga med kortspel är att de alltid är lätta att ta med sig till festen, middagen, tåget eller till stugan. En annan höjdare är såklart alla frågespel. Det finns oändliga utbud av frågespel. För matälskare, historieälskare eller bilfantaster. Spel kan föra oss samman och hjälper oss att skapa härliga minnen tillsammans. Därför ska du nu få några toppentips för hur du fixar den optimala spelkvällen med vännerna. 

Temafest

Det är alltid roligt med ett tema för kvällen. Det behöver inte betyda utklädnad om man inte vill det. Men att pynta och planera mat och dryck efter ett speciellt tema kan lyfta kvällen på ett roligt sätt. Det gör även att just din fest blir ihågkommen som gör att alla kommer ihåg din spelkväll med Harry Potter tema.

Få alla att trivas

När alla känner sig bekväma i sin tillvaro blir det mycket roligare. Är det någon som är ny i gänget kan en bra idé vara att låta någon välkomna den personen. Se till att alla trivs och har någonstans att sitta och når eventuell spelplan. Och en trevlig bekvämlighetsfaktor är när det finns tillräckligt med dryck och snacks tillhands med något som faller alla i smaken. 

Var beredd på heta diskussioner 

Det är inte sällan som det blir heta diskussioner under en spelkväll. Ingenting gör en mer tävlingsinriktad som ett spel och som värd är det bra att vara förberedd på det och ha någon avledning redo när stämningen börjar påverkas. Heta diskussioner ingår i en spelkväll men gärna bara för en stund. Så försök att läsa av stämningen så inte diskussionerna urartar. 

Gör spelkvällen till en trekamp

Detsamma gäller när stämningen börjar sjunka lite. Om spelet börjar bli lite långdraget är det inte så roligt längre. Ett tips är att spela spel med kortare speltid och kanske spela fler spel på en kväll. En rolig idé är att göra spelkvällen till en tre- eller femkamp. Rösta i början av spelkvällen vilka spel som ska spelas under kvällen det gör även att alla känner sig delaktiga i spelvalet. 

About the author