Kortspel

5 saker att tänka på när du spelar poker

I poker är det många saker som går igenom ens huvud. Hur mycket ska jag satsa? Vad händer om jag förlorar? Bluffar min motståndare? Detta är alla viktiga frågor att ställa sig själv när man spelar poker, oavsett om det är online eller fysiskt.

Här kommer vi att ge dig tips på fem viktiga saker att tänka på när du spelar poker för att spelet ska bli roligare och du ska kunna utvecklas som pokerspelare!

1. Lär dig odds i en pokerguide

1. Lär dig odds i en pokerguide

Att räkna odds är inte så svårt som det kan låta. Det finns gott om användbara verktyg på nätet för att du ska slippa göra matematiken själv. Ta hjälp av en guide om poker på nätet för att hitta rätt, ett tips är att kolla in Gambling Cabins pokerguide. Du kommer snabbt att lära dig och kunna ha nytta av kunskaperna när du spelar.

2. Anpassa spelet när du spelar online

Onlinepoker är vanligtvis snabbare än poker i fysisk form. Detta innebär att du måste kunna fatta beslut snabbt och utan att tänka särskilt mycket på det. Du kan inte heller se dina motståndares ansiktsuttryck, så du måste förlita dig på andra tecken, till exempel insatsmönster.

Om du är ny i poker rekommenderar vi att du börjar med att spela online till mindre insatser. På så sätt kan du vänja dig vid spelets tempo och göra misstag utan att det kostar för mycket.

3. Studera motspelarna noggrant i poker

När du spelar poker ”i verkligheten” kan du titta på kroppsspråk samt ansiktsuttryck för att läsa av dina motståndare. Även online går det dock att kolla på spelarnas beteenden och hur de spelar sina kort. Om en motspelare synat länge för att plötsligt höja stort finns risken att de har en vinnande hand.

4. Lägg dig eller satsa aggressivt vid rätt tillfällen

4. Lägg dig eller satsa aggressivt vid rätt tillfällen

En viktig sak att tänka på när du spelar poker är hur stor risk du är villig att ta. Var inte rädd för att lägga dig om du får dåliga kort, men våga också spela aggressivt när oddsen är med dig. Bluffa om du är bra på det men inte för ofta – då kan de andra spelarna snabbt lista ut vad du håller på med. 

Om du spelar för skojs skull, till exempel med pokermarker (chips) eller provar gratis på ett onlinecasino kanske du inte är så orolig för att förlora. Om du däremot spelar för riktiga pengar vill du vara mer försiktig med vilka risker du tar. Det är viktigt att känna till dina gränser och inte satsa mer än du har råd att förlora. Låt dig inte dras med bara för att alla andra går all-in, om du inte har otroligt bra kort på hand. 

5. Ha tålamod och håll humöret uppe

Om du börjar bli arg på en spelare eller på att du har otur är det svårare att fatta bra beslut. Tänk på att poker är ett slumpspel och även de bästa spelarna kan förlora ibland. Det viktiga är hur du hanterar det när du förlorar – ta en paus och lugna nerverna när det behövs.

När du istället vinner kan det vara frestande att fortsätta spela och försöka vinna mer pengar, men det är viktigt att veta när du bör sluta och ta dina vinster.

Under spelets gång är tålamod din bästa vän. Vänta på tillfällen då oddsen är gynnsamma och spela aggressivt när det är dags för att kunna vinna potten!

About the author